Подкрепата крепи подкрепящия

11 декември, 2012       адрес: http://www.gradinko.bg/?p=1173       тема: международни,политика

Имаме първа грешка на Плевнелиев: махленското репчене с европрисъединяването на Македония.

България трябваше да покаже достойнство и да подкрепи безусловно влизането на Македония, защото това е правилната постъпка за бъдещето на силна Европа. Една уверена и независима държава трябва да прави правилното нещо без да се интересува от мнението на комплексари като македонците. А правилното нещо е ЕДИННА ЕВРОПА.

Вместо това играем дребнаво като тъпаците Израел и Палестина, докато глобализацията си върви и къде по-важни проблеми стоят пред нас: климата, бедността, загубата на свобода, Китай, екстремизма… Само обединени можем да посрещнем предизвикателствата на новия век.

И да, същото важи за Турция и Сърбия.

 1. 1
  100ян :

  ЕС е достатъчно обединен и си има достатъчно проблеми, за да си създава още с приобщаването на страна, която не споделя неговите ценности по никакъв начин и още живее в титово време каквато е Македония.

  България трябва да изпрати послание, че вече е крайно време да се престане.

  Според мен обаче по-лошото е, че сегашната позиция на президента може би означава едно по-сериозно оттегляне от македонската идея.

  Грешка – нека времето да покаже…

 2. 2
  loop4o :

  Абсолютно споделям мнението ти: такова мислене е на дребно. България няма да спечели нищо от това, а пасивите са твърде много.

 3. 3
  gligi :

  Само обединени можем да посрещнем предизвикателствата на новия век.

  wtf???

 4. 4
  градинко :

  Глиги, кой проблем може България да реши сама: климатичните проблеми ли, световната икономика ли или бедността в Африка, или икономическото неравенство, или новите болести устойчиви на антибиотици, или намаляването на световните видове, или овладяването на космоса?

 5. 5
  mr. Funfzig :

  Dear Gradniko,
  през нощ Българиа стана големия фактор за да решава дали Турция, Македония и Сърбия да влизат или не е ЕУ??? Come ooooon! :D:D